ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

kataskeyi-koyzinas-1
Στην κουζίνα περνάμε σημαντικό χρόνο της μέρας  μας. Ο χώρος πρέπει να είναι φιλικός και λειτουργικός, ώστε όλες οι εργασίες να γίνονται ευχάριστα.
Ο χώρος είναι καθοριστικός παράγοντας. Μία καλή σχεδίαση θα σας βοηθήσει να τον εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Σίγουρα πολλές κουζίνες φαίνονται εντυπωσιακές σε φωτογραφία, αλλά δεν προσαρμόζονται τα πάντα παντού.


Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να «φορτώνεται» η κουζίνα με διάφορα πράγματα. Η λιτότητα είναι κριτήριο αισθητικής. Οι γραμμές πρέπει να είναι καθαρές και οι όγκοι να μην «κρύβουν» το σύνολο.
Πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι προς κάθε κατεύθυνση, για να αυξάνει η λειτουργικότητα.
Εξυπνα τοποθετημένοι μηχανισμοί εξοικονομούν χώρο και μας διευκολύνουν τη ζωή.


Το χρώμα των τοίχων. Γενικά τα σκούρα χρώματα «μικραίνουν» το χώρο και τα φωτεινά τον «μεγαλώνουν».


Η επιλογή των υλικών είναι πολύ βασικό. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Η επιλογή υλικού δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά σχετίζεται και με την αντοχή στο χρόνο και το κόστος. Φροντίστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την κάθε κατηγορία υλικού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.


Ο σωστός εξαερισμός, λόγω των υδρατμών που συγκεντρώνονται στο χώρο πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα και να επενδυθεί ένα ποσό για την τοποθέτηση πολύ καλού απορροφητήρα.


Ο φωτισμός της κουζίνας, πέρα απ’ το ότι αναδεικνύει τα έπιπλα, επιδρά σημαντικά στη ψυχολογία μας. Ενας κύριος άπλετος φωτισμός, αλλά και μικρές φωτιστικές πηγές σε σωστά επιλεγμένες θέσεις, θα συμβάλουν στην ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε.


Η τοποθέτηση της κουζίνας πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να αποφεύγονται οι εκπλήξεις.
Η γνώμη ενός έμπειρου ειδικού σε κάθε στάδιο θα βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο και χρήματα.

Αν έχετε οποιαδήποτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.